انواع آزمایش های بتن

انواع آزمایش های بتن (معرفی 10 مورد از آزمایش های بتن)

یکی از متریال هایی که استحکام و دوام سازه وابستگی زیادی به آن دارد، بتن است. برای بررسی خصوصیات و ویژگی های بتن، آزمایش های متفاوتی روی آن انجام می گیرد که از آنها به عنوان آزمایش های بتن یاد می کنند. ما در این مقاله قصد داریم به معرفی 10 مورد از آزمایش های بتن بپردازیم و توضیح دهیم که هر کدام از آنها به چه منظوری انجام می شود؛ پس در ادامه این متن با ما همراه باشید تا با این آزمایشات آشنا شوید.

یکی از آزمایش های بتن، آزمایش جذب سطح اولیه در بتن است. این آزمایش بر بتن تازه انجام شده و نمونه های تهیه شده باید به مدت 28 روز در محفظه عمل آوری قرار گیرند. آزمایش جذب سطحی اولیه به منظور تعیین دوام در برابر شرایطی چون حمله های شیمیایی، شرایط آب و هوایی متفاوت و در کل هر عاملی که باعث می شود بتن دچار زوال شود، صورت می گیرد. توجه داشته باشید که این آزمایش بر اساس استانداردهای تعریف شده، باید انجام شود.

2-آزمایش مغزه گیری بتن

آزمایش مغزه گیری بتن، آزمون دیگری است که روی این متریال اجرا می شود. این آزمون یکی از ساده ترین و راحت ترین تست های بررسی ناهمگنی های داخلی بتن است و برای نمونه گیری، از دستگاهی به نام دستگاه مغزه گیر استفاده می کنند. مقاومت نمونه به دست آمده با کمک آزمایش فشاری بتن تحت بررسی قرار گرفته و به دلیل دقت بالایی که این دستگاه دارد، می توان با اطمینان خاطر در مورد مقاومت نمونه دریافت شده اظهار نظر کرد. این آزمایش در گروه آزمایش های مخرب قرار داده می شود؛ زیرا بعد از انجام آزمایش، به نمونه تهیه شده آسیب وارد می شود. ( خرید دستگاه کرگیری (مغزه گیری) برقی )

1-آزمایش جذب سطحی اولیه در بتن

3-آزمایش چکش اشمیت

از دیگر آزمایش های بتن، آزمایش چکش اشمیت است. پایه و اساس این آزمایش، تجزیه نیروی برگشت خورده در اثر وارد آمدن ضربه به نمونه بتن است. از آنجایی که نمونه آماده برای انجام این آزمایش دچار تخریب نمی شود، آزمایش چکش اشمیت را جزء آزمایشات غیرمخرب می دانند. البته باید توجه داشت که درصد خطا در این آزمایش زیاد است، دقت کافی ندارد و شاید نتوان به طور صد در صد بر نتایج به دست آمده حساب کرد. ( خرید چکش اشمیت )

انواع آزمایش های بتن که برای تست کیفیت بتن بررسی می شود

4-آزمایش التراسونیک

از دیگر آزمایشاتی که روی بتن انجام می گیرد، آزمایش التراسونیک است که در گروه آزمایشات غیر مخرب قرار می گیرد. این آزمایش به کمک دو دستگاه 2 پراب که یکی از آنها صوت و دیگری گیرنده است، انجام می شود. شکست صوت توسط بتن پارامتری است که در این آزمایشگاه اندازه گیری شده و به کمک کامپیوتر، نتایج به دست آمده آنالیز و تجزیه و تحلیل می شود. با کمک آزمایش التراسونیک، میزان مقاومت بتن و میزان عمق ترک در آن تعیین می شود. این آزمایش با دستگاه التراسونیک بتن (خرید دستگاه التراسونیک بتن )

5- آزمایش جذب آب

از دیگر آزمایش هایی که روی بتن انجام می شود، آزمایش جذب آب است. هدف از انجام این آزمایش، بررسی و سنجش میزان دوام بتن می باشد. برای انجام این آزمایش، 3 نمونه بتن، آماده شده و به مدت 28 روز داخل محفظه عمل آوری قرار داده می شود. بعد از گذشت این بازه زمانی،  نمونه های آماده شده تحت آزمایش قرار می گیرند.

6-آزمایش نفوذ یون کلراید

از دیگر آزمایش های بتن، آزمایش نفوذ یون کلراید است. بررسی دوام و مقاومت بتن مهم ترین هدفی است که انجام این آزمایش در پی دارد. سه نمونه مکعبی از بتن مورد نظر تهیه شده و به مدت 28 روز در محفظه عمل آوری گذاشته می شود. بعد از این مدت می توان آزمایش نفوذ یون کلراید را روی نمونه ها انجام داد.

7-آزمایش بیرون کشیدگی

از دیگر آزمایش های بتن، آزمایش بیرون کشیدگی است. در این آزمایش، نیروی لازم برای خارج کردن یک دیسک فولادی به قطر 25 میلی متر و ضخامت 8.5 میلی متر از داخل بتن، اندازه گرفته می شود. یک میله فولادی به دیسک فلزی متصل است و در عمق 5.2 سانتی متری بتن قرار داده می شود.

انواع آزمایش های بتن (معرفی 10 مورد از آزمایش های بتن)

8-مشخص کردن مدت زمان گیرایی سیمان در بتن

از دیگر آزمایش های بتن، تعیین کردن مدت زمان گیرایی سیمان است. گیرش و یا گیرایی سیمان به معنای سفت شدن و تبدیل شدن آن از حالت مایع به حالت جامد است. گیرش، معمولا به دلیل هیدراسیون و افزایش دمای سیمان صورت می گیرد. گیرش اولیه سیمان در افزایش سریع و ناگهانی دما و گیرش نهایی نیز در دمای نهایی صورت می گیرد. برای اندازه گیری مدت زمان گیرش از دستگاهی به نام دستگاه ویکات استفاده می کنند.

9-مقاومت فشاری بتن

یکی دیگر از آزمایش هایی که روی بتن انجام می شود، تعیین مقاومت فشاری بتن است. این آزمایش یکی از رایج ترین آزمایشات جهت بررسی و ارزیابی خواص بتن بوده و میزان مقاومت سیمان به کمک آن تعیین می شود. در این آزمایش، نمونه هایی 51 میلی متر از بتن، آماده شده و در یک محلول اشباع آهک در دمای 22 درجه سانتی گراد قرار داده می شود. باید توجه داشت که این آزمایش روی ملات سیمان و نه بتن انجام می گیرد. این آزمایش توسط جک بتن شکن صورت می گیرد ، که شما هم می توانید برای تهیه این دستگاه به تست سیویل اعتماد کنید : ( خرید جک بتن شکن 200 تن نیمه اتوماتیک ) ( خرید جک بتن شکن 200 تن تمام اتوماتیک ) ( خرید جک بتن شکن ساده 200 تن )

10-آزمایش تعیین روانی بتن

از دیگر آزمایش های بتن، آزمایش تعیین روانی بتن و یا تعیین کارایی بتن است. کارایی بتن به عوامل مختلفی از جمله دانه بندی، میزان آب، نوع سنگدانه، ریز بودن سیمان و غیره بستگی دارد. برای انجام این آزمایش از مخروط های ناقص که قطر قاعده پایینی آنها 3.20 سانتی متر، قطر قاعده بالایی نیز 2.10 سانتی متر و ارتفاع نیز 5.30 سانتی متر است، استفاده می کنند.

جمع بندی

ما، در این مقاله 10 مورد از آزمایش های بتن را نام برده و سعی کردیم مختصر و مفید آنها را معرفی کنیم. انجام این آزمایشات نیاز به تجهیزات پیشرفته داشته و در صورتی که دستگاه مورد نظر دقت بالایی نداشته باشد، نمی توان روی نتایجی که گزارش شده حساب کرد و بر اساس آنها عمل نمود. به همین جهت به تمام آزمایشگاه هایی که آزمایشات بتن در آنها صورت می گیرد، توصیه می کنیم تجهیزات مورد نظر خود را از مجموعه هایی مانند تست سیویل تهیه کنند. این مجموعه ، یک مجموعه دانش بنیان بوده و در جهت تولید با کیفیت ترین و دقیق ترین تجهیزات و دستگاه های آزمایش بتن فعالیت می کند.

مقاله قبلی
افزودنی بتن چیست؟ (انواع مواد افزودنی بتن)
مقاله بعدی
وزن مخصوص شن چیست؟ وسایل اندازه گیری و روش تعیین آن؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست

close-link
پایین ترین قیمت بازار را در تخفیفات ویژه ما ببینید! قیمتِ کفِ بازار